OVER ONS

Expeditie Flamenco is een jong gezelschap dat bestaat uit twee flamencodanseressen en een diverse groep muzikanten. Sinds 2010 lanceert de groep behalve meer traditionelere voorstellingen jaarlijks een groot project met grensverleggende choreografieën, live muziek en decor-design.

Danseressen Carmen Buitenhuis en Annemarie van Drecht zijn in Andalusië geschoold in de flamencodans. Daarnaast maken zij in hun dans gebruik van hun persoonlijke achtergrond, waardoor de grammatica en expressieve elementen van de flamenco een geheel nieuwe invulling krijgen. In haar grote projecten wijkt Expeditie Flamenco af van de geijkte bezetting van zang en gitaar door ook te werken met piano, percussie en dwarsfluit. Deze nieuwe muzikale klanken helpen de danseressen om de Spaanse flamencotechniek te combineren met een eigen emotionele boodschap. De voorstellingen zijn een weerspiegeling van de reis die de artiesten gezamenlijk en alleen afleggen in dansstudio’s en repetitieruimtes, in kilometers en in ervaringen. Dit alles tezamen geeft de groep een geheel eigen klank en uitstraling.


Door de aandacht die zij besteden aan het totaalconcept (licht, geluid, beeld) wordt het publiek meegenomen in de opzwepende sfeer die Expeditie Flamenco schept. Het meest recente voorbeeld daarvan is La Fábrica, een samenwerking met Los Primos del Norte, pianist Carlos Ema en live action painter Patricio Hidalgo, die begin 2015 in première ging ter gelegenheid van de V Flamenco Biënnale Nederland.

 

 

 

 Carmen Buitenhuis

Carmen Buitenhuis

 Annemarie van Drecht

Annemarie van Drecht